Παναθηναϊκός: Τα τρία επόμενα βήματα για το γήπεδο στο Γουδή

gipedo_goudi

Στο… φουλ δουλεύουν οι μηχανές για το «πρότζεκτ Γουδή», όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Διαβάστε ποια είναι τα τρία επόμενα βήματα.

Από χθες σας ενημερώσααμε για την απαίτηση του Πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς να έχουν μπει τα θεμέλια στο νέο γήπεδο του Τριφυλλιού ως το 2019 και την επιθυμία της Κυβέρνησης να θωρακιστεί με τέτοιο τρόπο νομοθετικά το έργο, ώστε να μην είναι ευάλωτο σε καμία προσφυγή.

Όσο για το ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα. Στον χρονικό ορίζοντα των επόμενων 4-5 εβδομάδων οι κινήσεις που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής όπως αναφέρει το «Goal»:

1) Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει το επόμενο στάδιο επαφών ανάμεσα σε Ερασιτέχνη, Κυβέρνηση και δήμο Αθηναίων. Λιγότερο θεσμικά πλέον, αλλά πολύ πιο ουσιαστικά, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη συμμετοχή των τριών στο έργο. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα ειπώθηκαν στο ραντεβού της περασμένης Πέμπτης, πρέπει πλέον να αποτυπωθούν εγγράφως μέσω των συμβάσεων που θα προετοιμαστούν. Στον Ερασιτέχνη εξάλλου επειδή έχουν στο μυαλό τους τις προηγούμενες συμβάσεις για τον Βοτανικό, θέλουν να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχει κανένα «θολό» σημείο.

2) Στη συνέχεια η Κυβέρνηση -μέσω των αρμόδιων υπουργείων- κι ο Δήμος θα αρχίσουν να μελετούν το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα «πατήσει» το συνολικό σχέδιο της «Νέας Αθήνας» και μαζί του το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν και να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για το πλάνο και να ακυρωθεί η «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό, για να «απεγκλωβιστεί» το όλο πρότζεκτ. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλο αυτό το πλάνο να προετοιμαστεί το δυνατόν γρηγορότερα.

3) Εφόσον γίνουν αυτά, το σχέδιο θα περάσει στο επόμενο στάδιο, που αφορά αρχικά τη χρηματοδότησή του και πολύ πιο μετά το τεχνικό κομμάτι. Οι επαφές εξάλλου τόσο με την Alpha Bank, όσο και με τον ξένο επενδυτή με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή ο Ερασιτέχνης, είναι δεδομένο ότι θα «τρέχουν» παράλληλα με τις υπόλοιπες εξελίξεις. Για να φτάσουν βέβαια σε επίπεδο συμφωνιών, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί το όλο περιβάλλον για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Loading...
Ακολούθησε το PAOnea στο Facebook:

Διαβάστε ακόμη